Η ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απότοκο των θυσιών των ηρώων.

Η 58η επέτειος ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απότοκο των θυσιών των ηρώων και αγωνιστών του εθνικοαπελευθερωτικού – αντιαποικιακού αγώνα του 1955 – 1959 στους οποίους αποτίουμε φόρο τιμής ανεφερε  η Ανδριανη Οδυσεως εκ μερους της ΕΔΕΚ.

Η 1η Οκτωβρίου, ως επέτειος ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, επιβάλλει εξορισμού προβληματισμό και αυτοκριτική για την πορεία αλλά και τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας το 37% του εδάφους βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή λόγω της παράνομης εισβολής του 1974, συνέχισε η κα. Οδυσσέως σημειώνοντας ότι αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη μας εμπειρία, αντλώντας διδάγματα από τις ηρωικές θυσίες του λαού μας, κατανοώντας πως τέσσερις και πλέον δεκαετίες το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο, αλλά και ότι εκ των αποτελεσμάτων αποδεικνύεται πως η μέχρι σήμερα διαδικασία απέτυχε και περιέχει συγκλίσεις που ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους, επιβάλλεται αλλαγή τακτικής.

Για την ΕΔΕΚ είναι αδιανόητο, κατέληξε, η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία συστάθηκε και επιβίωσε με θυσίες και αίμα ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ