Με δόσεις καχυποψιας σε εξέλιξη ο διάλογος για την Παιδεία.

Με μεγάλες δόσεις καχυποψίας και αμφισβήτησης εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της εργοδοτικής πλευράς, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη ο διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των συντεχνιών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια των χθεσινών συναντήσεων τους με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, οι εκπαιδευτικές οργανώνεις συναντώνται σήμερα με τις Διευθύνσεις των Τμημάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τις σημερινές τους συναντήσεις, οι συντεχνίες εφοδιάζονται με συγκεκριμένα στοιχεία και συζητούν επ’ αυτών με τις Διευθύνσεις των Τμημάτων.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν τη στελέχωση της νέας χρονιάς, όπως για τις επιπρόσθετες ανάγκες και από πού προκύπτουν, τα περσινά δεδομένα και ποιοι παράγοντες διαφοροποιούν τη νέα σχολική χρονιά κτλ.

Ο διάλογος των εκπαιδευτικών με το Υπουργείο Παιδείας θα συνεχιστεί με εντατικό τρόπο και τις επόμενες ημέρες.

Στόχος, όπως οριοθετήθηκε χθες από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, είναι η ολοκλήρωσή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Βεντέτα με τους γονείς Την ίδια ώρα πάντως, ανοικτό συντηρείται το μέτωπο εκπαιδευτικών με τους οργανωμένους γονείς, υπό το πρίσμα και της άρνησης χθες των συντεχνιών να αποδεχθούν συμμετοχή των γονιών στις συναντήσεις τους με τον Κώστα Χαμπιαούρη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των οργανωμένων γονιών.

Στο πλαίσιο αυτό, διερωτώμενος σε τι θα αποσκοπούσε η παρουσία τους στον διάλογο, παραθέτει με νόημα σειρά ερωτημάτων διά των οποίων αφήνει να νοηθεί πως οι γονείς εξυπηρετούν σκοπιμότητες και δη τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας.