Θυσίασαν τον Συνεργατισμό για να σώσουν την Ελληνική Τράπεζα.

Η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών συνήλθε χθες βράδυ και συζήτησε τα ζητήματα του Συνεργατισμού και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Η Πολιτική Σύγκλητος συμφωνα με τον αναπληρωτη προεδρο της συμμαχιας Παναγιωτη Σαββιδη κατέληξε στο ότι η συμφωνία μεταξύ Κράτους και Ελληνικής Τράπεζας είναι κάκιστη και ζημιογόνα για το Κράτος.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη , ειπε, φέρει βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες για την αναποτελεσματική διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Ενώ γνώριζαν τα προβλήματα, ανεφερε ο κ.Σαββιδης, για μια πενταετία ολιγώρησαν στην εξυγίανση με αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστα για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό.

Οι διορισμοί στη Διοίκηση και Διεύθυνση έγιναν με κομματικά και κουμπαρικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά.

Η όλη διαδικασία πώλησης της Συνεργατικής Τράπεζας πάσχει. Έγινε λανθασμένα και με τρόπο που αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης ενώ ενισχύθηκε η θέση της Ελληνικής Τράπεζας.

Θυσίασαν τον Συνεργατισμό για να σώσουν την Ελληνική Τράπεζα.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει άμεσα να αναληφθούν.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έφερε τον Συνεργατισμό σε τραγικό αδιέξοδο.

Η Πολιτική Σύγκλητος αντιμετωπίζει το θέμα του Συνεργατισμού με απόλυτη σοβαρότητα και με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και να προστατευτούν οι καταθέτες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ