Πολιτιστική αντζέντα.

Με Μουσική Τραγούδια και Χορούς που ενώνουν τους ανθρώπους o Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας , διοργανώνει την Παρασκευή 25 Μαίου, 2018 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ THΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με τιτλο Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

Ώρα έναρξης : 8:00 μ.μ.

Σάββατο 26 Μαΐου.

1800 Ο Χάρης Ρώμας παρουσιάζει το έργο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν.

Ερμηνεύει ο Χάρης Ρώμας στο ρόλο του Φιλέα Φογκ μαζί του οι ηθοποιοί Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη, Λεωνίδας Κουλούρης και ο Σάββας Γραμματικός (Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία).

1930 Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου – Θεατρική παράσταση «Cyprus Trilogy» που αποτελείται από τρία μέρη «Stella’s Letter”, “Educating Venus” και “Rossetta’s Passion” γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον George Eugeniou με θέμα τη δικαιοσύνη την «Θεία Δίκη» με την οποία καταπιάστηκε ο αρχαίο Έλληνας δραματικός ποιητής Σοφοκλής στα έργα του όπως για παράδειγμα στην «Αντιγόνη» (Β΄ Δημοτική Αγορά, Θέατρο ΕΝΑ, Λεμεσός).

2030 Σατιρικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή – Θεατρική παράσταση της κωμωδίας «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη (Σατιρικό Θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά).

2030 Θέατρο «Αντίσκηνο» - Θεατρική παράσταση της κωμωδίας «Ένα ZANAX την ημέρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Χάρη Κκολού και Μαρίνου Χατζηβασιλείου – Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Χάρης Κκολός, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Πέτρος Φιλίππου, Γιώτα Κρος, Ξένια Κωνσταντινίδου, Μαριαλένα Παπαδοπούλου – Επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών (Ασμάτειον Live, Λατσιά, Λευκωσία).

2030 Θεατρική Ομάδα «Dueto» - Θεατρική παράσταση «Ξανά Μαζί» του Κυριάκου Στυλιανού – Ερμηνεύουν Παναγιώτης Ζαμπακίδης και Έλενα Παπαμιχαήλ (Θέατρο “Wherehaus 612”, Μιχαήλ Κασουλίδη 5 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία).

Κυριακή 27 Μαΐου.

2000 Δήμος Λεμεσού – Κατακλυσμός Λεμεσού – Παράσταση Θέατροου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης και Ψήστης Λουκουμάδων» από τον Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο (Θεατράκι Παραθαλάσσιου Πάρκου, στο Μόλο Λεμεσού).

2030 Θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ – Θεατρική Παράσταση «Αμπελοπούλλειον Μέγαρο Πολιτισμού» του Ανδρέα Κουκκίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος (Θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ, Αρχαγγέλου 7, Λατσιά, Λευκωσία).

2030 Σατιρικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή – Θεατρική παράσταση της κωμωδίας «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη (Σατιρικό Θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά).

2030 Κυπριακή θεατρική παράσταση της κωμωδίας «Φούστα Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα σε απόδοση στα κυπριακά από την Χριστιάνα Αρτεμίου και σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκα – Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκας, Σοφία Καλλή, Έλενα Ευσταθίου, Μιχάλης Μουστάκας, Έλενα Χριστοφή, Χριστιάνα Αρτεμίου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Χάρης Αριστείδου και Μαρία Παπακώστα (Κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ, Λευκωσία).

2030 Θεατρική Ομάδα SRSLY Yours – Θεατρική παράσταση “Tea Ceremony” σε σκηνοθεσία, δραματουργία Achim Wieland και ερμηνεία Μάριος Ιωάννου (Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός).

2030-2200 Παραπλεύρως Παραγωγές – Θεατρική παράσταση «Αναγέλαστα – λογιών λογιών γεναίτζιες» μιά σκηνική απόδοση ποιημάτων της Στέλλας Βοσκαρίδου Οικονόμου, σε Σύλληψη, Σκηνοθεσία και δραματουργία μαρία Κυριάκου (Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη, Λευκωσία).

Η φωτογραφική εταιρεία Κύπρου , τμήμα Πάφου, οργανώνει εκδήλωση βράβευσης και προβολής όλων των συμμετεχόντων φωτογραφιών στον 4ο Φωτομαραθώνιο Κύπρου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο ΑΤΤΙΚΟΝ στις 8μμ. Θα ανακοινωθούν και θα τιμηθούν οι νικητές κάθε κατηγορίας και οι πρώτοι στο σύνολο της βαθμολογίας.

Επίσης, θα προβληθούν όλες οι φωτογραφίες που έλαβαν μέρος με ονομαστική αναφορά στους φωτογράφους .

Θα ακολουθήσει δεξίωση με μουσική και ποτό.

Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από το θάνατο του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, γι αυτό και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμή του.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Δήμαρχο Πάφου Χριστόδουλο Γαλατόπουλο, τον πρωτεργάτη των Παλαμικών εκδηλώσεων στην πόλη της Πάφου.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η καθιερωμένη Παλαμική Γιορτή η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαίου, στις 11 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Α' Λυκείου Πάφου.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ιστορικός, πεζογράφος και μέλος του Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά, Κώστας Χατζηαντωνίου.

Το Πρόγραμμα της Παλαμικής Γιορτής θα περιλαμβάνει: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία Ορφέας Πάφου υπό τη διεύθυνση του μουσικού Πόλυ Χαραλάμπους.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Λύκειο Πάφου υπό τη διεύθυνση του μουσικού Σωκράτη Τερπίζη.

Σύντομη αναφορά στο έργο του Κύπριου ποιητή αείμνηστου Δημάρχου Πάφου Χριστόδουλου Γαλατόπουλου.

Απαγγελίες ποιημάτων του Κωστή Παλαμά και του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και απονομή των βραβείων του Παλαμικού διαγωνίσματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει η καθιερωμένη στέψη της προτομής του Κωστή Παλαμά από το Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, στην ομώνυμη πλατεία της Πάφου.

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού έχουν την τιμητική τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, γι' αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από αυναυλίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού πενταγράμμου, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, παραστάσεις και άλλα πολλά, προσκαλώντας μας να περάσουμε ανέμελες οικογενειακές στιγμές και φυσικά να διασκεδάσουμε!

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Η πολυφημισμένη παραλία του «Πρωταρά», ή άλλως Fig Tree Bay, θα υποδεχτεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού Αμμοχώστου!

Ο δε Κατακυλσμός Αμμοχώστου 2018 στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, επιφυλάσσει μεγάλη συναυλία με τη μοναδική Δέσποινα Βανδή.

Την Κυριακη στις 8μ.μ. το συγκρότημα LAIKONS θα ταξιδέψει το κοινο με τις όμορφες μελωδικές φωνές τους μέσα απο ένα πλούσιο ελληνικό ρεπορτόριο.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 9.30μ.μ. με την ανεπανάληπτη Δέσποινα Βανδή και τη ρίψη βεγγαλικών.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανμένων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες ετοιμάζει ο Δήμος της Αγίας Νάπας για τον κατακλυσμό, στο λιμανάκι, ενώ παράλληλα με τη Γιορτή του Κατακλυσμού θα πραγματοποιηθούν και η Γιορτή Ψαριού & το 6ο Φεστιβάλ Νερού στο Δήμο Αγίας Νάπας.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 27 Μαϊου ο δημοφιλής Λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς και η συναυλία των νεαρών υποσχόμενων τραγουδιστών Νάσου, Σάσας Μπάστα και Γιάννη Σόφιλα το Σάββατο 26 Μαϊου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη χορευτική παράσταση, σάτιρα, νησιώτικους χορούς ,Κυπριακή Μουσική και Χορούς και διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων στον οποίο συμμετέχουν Λαϊκοί ποιητές (Δευτέρα 28/05).

Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι και το 6ο Φεστιβάλ Νερού (Δευτέρα 28 Μαϊου, η ώρα 10.00πμ).

Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας.

Τη Δευτέρα 28 Μαϊου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της, Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου ανοικτά του λιμανιού θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

ΛΑΡΝΑΚΑ.

Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού 2018 στην Λάρνακα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κεντρική Εξέδρα του Παραλιακού Μετώπου των Φοινικούδων και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και συναυλίες με δημοφιλείς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες.

Στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων το Σάββατο 26 Μαΐου στις 21.15 οι Κύπριοι καλλιτέχνες Αννίτα Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Σουρουλλάς και η Έλενα Παπαπαναγιώτου με το 7μελές τους σχήμα θα παρουσιασουν ένα Αφιέρωμα στον Μάριο Tόκα και στις 23.15 συναυλία ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ και ΓΙΩΤΑΣ ΝΕΓΚΑ με τη συνοδεία της ορχήστρας τους.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Παράσχου, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης.

Την Κυριακή 27 Μαΐου στις 23.45 θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Βασιλικής Χατζηαδάμου παρουσιάζει παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα τραγούδια και επιλογές από την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά «Αρχάγγελος».

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 21.30 με την Κύπρια τραγουδίστρια ΕΥΗ ΚΑΠΑΤΑΗ, στις 22.40 προγραμματίζεται μουσικό πρόγραμμα με τη ΣΤΑΛΩ ΠΑΤΣΙΑ και στις 23.00 μεγάλη συναυλία του ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ με τη συνοδεία της ορχήστρας του.

ΛΕΜΕΣΟΣ.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα, από παραδοσιακούς χορούς και θέατρο μέχρι και την συναυλία της Κυριακής με τους γνωστούς καλλιτέχνες Κώστα Mακεδόνα και Γιώτα Νέγκα ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού, στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου.

Από τις 26-28 Μαΐου στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση) θα στηθεί Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη.

Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, κυπριακά τραγούδια τσιαττιστά, θέατρο σκιών, αστροβραδιά, ακόμα και βόλτα με σκάφος!

ΠΑΦΟΣ.

Με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία θα είναι και οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις "Γιορτή Κατακλυσμού", που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μάη 2018.

Το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ξεχωρίζουν η συμμετοχή Χορευτικών Συγκροτημάτων των Ποντίων ομογενών και των Αρμενίων και η μεγάλη Συναυλία του Χρήστου Μενιδιάτη, το βράδυ της Κυριακής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ.

Το τριήμερο του Κατακλυσμού, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, προσκαλεί το κοινο σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, για να γιορτάσουμε μαζί του.

Μάλιστα, έφτιαξε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που συμπεριλμβάνει συναυλίες με αγαπημένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, μουσικές από DJs, και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 26 Μαΐου στις 18.00 μουσική από DJ, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19.00 μουσική βραδιά με τους Νάσο, Πωλίνα Χριστοδούλου και Γιάννη Σοφίλλα.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη από το Latchi Water Sports, παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα και χοροί από σχολές χορού.

To πρόγραμμα θα κλείσει καλλιτεχνική βραδιά με την ορχήστρα "Οι Νότες".

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ