Εντάλματα προσωποκράτησης.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα προσωποκράτησης προσήχθησαν σήμερα τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες μετά από καταγγελία για χρηματισμό προκειμένου να προμηθεύσουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος απασχολείται στο τμήμα ΤΚ περιουσιών, και δύο ιδιώτες οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία λειτουργούσαν ως μεσάζοντες για έκδοση διαβατηρίου σε αλλοδαπή.

Η παραπονούμενη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ενώ έδωσε στον λειτουργό το ποσό των 2000 ευρώ για να της εξασφαλίσει το διαβατήριο εντούτοις ουδέποτε το έλαβε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση τα δύο πρόσωπα λειτουργούσαν ως μεσολαβητές φέροντας σε επαφή την παραπονούμενη και το σύζυγό της με τον Λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε αυτός να μεσολαβήσει για την έκδοση του διαβατηρίου αποκομίζοντας και αμοιβή.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς.

Η όλη υπόθεση όμως έχει κι άλλες προεκτάσεις αφού μετά από πληροφορίες που εξασφάλισε η Αστυνομία ο συγκεκριμένος Λειτουργός φέρεται ότι εμπλέκεται και σε υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων ενώ φέρεται να είναι εμπλεκόμενος και σε υπόθεση που αφορά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις ΤΚ περιουσίες για το οποίο προέβη σε καταγγελία πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ