Το φαινόμενο της προσφυγής των μαθητών σε ιδιωτικά φροντιστήρια οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Η ΟΕΛΜΕΚ με προτάσεις και εισηγήσεις της προς το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παίξει έναν επικοδομητικό ρόλο στην πάταξη της παραπαιδείας δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου Μέλιος Ταμπουτσιάρης.

Ο κ. Ταμπουτσιάρης είπε ότι το φαινόμενο της προσφυγής των μαθητών σε ιδιωτικά φροντιστήρια οφείλεται σε πολλούς παράγοντες κυρίως όμως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής διδακτικός χρόνος ώστε να καλυφθούν οι μαθησιακές ανάγκες εντός της τάξης.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης είναι η σοβαρή παραβατικότητα που δεν τους επιτρέπει να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα, αλλά και η αδιαφορία των γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους.

Ο κ. Ταμπουτσιάρης καταλήγοντας τόνισε ότι 4 διεθνείς έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο είναι πολύ υψηλού επιπέδου άρα τα προβλήματα που εντοπίζονται με την παρα παδεία θα πρέπει να εντοπιστούν εκεί που πραγματικά υπάρχουν ούτως ώστε να είναι αποτελεσματική και η αντιμετώπισή τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ