Ανάπτυξη στο Πέρα Παιδί.

Η ανάπτυξη στο Πέρα Παιδί βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της σύσκεψης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι ακούστηκαν οι απόψεις του Τμήματος Δασών που αφορούν την αποψίλωση των δένδρων των οποίων ο αριθμός όπως ελέχθη είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά ορισθεί, ενώ δεν παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που έπρεπε να προσκομίσει το κτηματολόγιο το οποίο επικαλέστηκε τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι παραμένει αιωρούμενο το ζήτημα του αριθμού των ατόμων που θα απασχοληθούν αφού η Εταιρεία δια του νομικού της συμβούλου ισχυρίζεται ότι μπορεί να απασχοληθούν μέχρι και 300 άτομα ενώ η μελέτη που υποβλήθηκε κάνει λόγο για 60.

Εάν ισχύει ότι ο αριθμός των απασχολουμένων θα είναι τόσο υψηλός τότε δημιουργούνται νέα δεδομένα επεσήμανε ο κ. Πιττοκοπίτης και θα χρειαστεί νέα περιβαλλοντική μελέτη αφού με βάση την υφιστάμενη οι θέσεις εργασίας είναι 60.

Καταλήγοντας ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι η επιβάρυνση στο περιβάλλον θα είναι μεγαλύτερη και ως εκ τούτου η επιτροπή θα αναμένει να έχει ενώπιον της ολοκληρωμένη εικόνα για να τοποθετηθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ