Η ενίσχυση των πληγέντων θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα δημιουργεί στρεβλώσεις.

Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για σύσταση ταμείου κοινωνικής συνοχής στοχεύει στην ενίσχυση όσων πλήγηκαν ασύμμετρα από την οικονομική κρίση του 2013 δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Συμμαχίας Πολιτών Παναγιώτης Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι η ενίσχυση των πληγέντων θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα δημιουργεί στρεβλώσεις.

Η Συμμαχία Πολιτών έχει προτείνει 7 κατηγορίες κρατικών πόρων οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά τα δημόσια οικονομικά.

Ανάμεσα σε αυτές είναι τα έσοδα που προκύπτουν από πολιτογραφήσεις, τα έσοδα από το ΦΠΑ στην γη, και έσοδα από το Φυσικό Αέριο.

Καταλήγοντας ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι αναφορικά με την αποκατάσταση κατόχων αξιογράφων η Συμμαχία Πολιτών δεν αναφέρεται σε θεσμικούς επενδυτές αλλά σε απλούς πολίτες οι οποίοι έπεσαν θύματα κακών εμπορικών πρακτικών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ