Αξιοποίηση των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η Κύπρος.
- Published Date
Δεν μπορεί να υπάρξει διασύνδεση του Κυπριακού προβλήματος με το ζήτημα που προέκυψε με την ανεξαρτησία της Καταλονίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Ανδρέας Θεοφάνους.
Ο κ. Θεοφάνους είπε ότι η ΤΚ κοινότητα ήταν διασπαρμένη σε όλη την Κύπρο ενώ η κρατική οντότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν είναι αποτέλεσμα παράνομης εισβολής και κλοπής εδάφους και περιουσίας από τους νόμιμους κατοίκους παράμετροι που δεν ισχύουν στην υπόθεση της Καταλονίας.
Η πολιτική μας επεσήμανε ο κ. Θεοφάνους επιδείνωσε τη διαπραγμάτευση και δημιούργησε κεκτημένα προς όφελος της Τουρκίας τα οποία θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά και με αποφασιστικότητα για να ανατρέψουμε.
Απαιτείται κατέληξε βαθιά ανάγνωση του Ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος, χτίσιμο συμμαχιών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης και αξιοποίηση των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η Κύπρος.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
