Η Ε.Ε να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία οδήγησε σε ναυάγιο της συνομιλίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε ότι έχει ισχυρούς μηχανισμούς ανθεκτικότητας και μπορεί να ξεπεράσει τις κρίσεις αποτελεσματικότερα από ότι θα μπορούσε η κάθε χώρα μόνη της δήλωσε  ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου ο οποίος παρίσταται στη συνεδρίαση της Ε.Ε όπου διεξάγεται συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή των πολιτών είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την κρίση του 2008 που οδήγησε στην κρίση του Ευρωπαϊκού Νότου το 2010, την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα έχει διαχειριστεί με εξαιρετική επιτυχία και το Brexit μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις οποιεσδήποτε απώλειες.

Ο κ. Χριστοφόρου πρόσθεσε επίσης ότι σε δική του παρέμβαση χθες επεσήμανε την ανάγκη η Ε.Ε να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία οδήγησε σε ναυάγιο της συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα και πρόσθεσε ότι δεν νοείται να γίνεται συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε ή διεύρυνση της τελωνιακής συνεργασίας με την χώρα την ώρα που η Τουρκία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος και αρνείται να ανταποκριθεί στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της που είναι και απαιτήσεις της ίδιας της Ένωσης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ