Πολιτιστική αντζέντα.

Τελείται την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς το ετήσιο Μνημόσυνο του Μόνιμου Επιλοχία (ΠΖ) Αντώνη Ρωσσίδη, ο οποίος έπεσε εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος του στις 11/09/2001.

Του Μνημοσύνου θα προεστεί ο Επίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριος.

Επιμνημόσυνο λόγο θα απευθύνει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κος Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα στο προαύλιο της εκκλησίας.

Εγκαινιαζεται την Κυριακη στις 7 το απογευμα το ΠΑΡΚΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ του δημου Γεροσκηπου, Έναντι του Παλαιού Κεν καθως και η ενοτητα ΜΥΘΟΙ και ΓΛΥΠΤΑ , το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής.

Δίπλα από τον πλούτο αρχαιοτήτων, λαϊκής παράδοσης και φυσικής ομορφιάς, η Γεροσκήπου αποκτά, το 2017, ένα πάρκο γλυπτικής, εμπνευσμένο από τους μύθους της περιοχής.

Με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία, τους θρύλους και την τοπική παράδοση, δέκα Κύπριοι και ξένοι γλύπτες θα δημιουργήσουν επί τόπου, έργα εμπνευσμένα από την ιστορία του τόπου, αφήνοντας πίσω τους τα σημάδια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε το πάρκο γλυπτικής να αναπτυχθεί και να εξασφαλίσει μια περίβλεπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη, για αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον.

Οι δημιουργοί που έχουν επιλεγεί μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, θα εργασθούν για 2 εβδομάδες στη Γεροσκήπου.

Το έργο επιμελείται η Κατερίνα Φουκαρά και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Emin Petrosyan (Αρμενία), Gao Meng (Κίνα), Genti Tavanhili (Ιταλία), Giorgos Moisi (Κύπρος), Christos Lanitis (Κύπρος), Arsenty Lysenkov (Κύπρος), Negara Ana Maria Aurelia (Ρουμανία), Olaf Klepzig (Γερμανία), Agnessa Petrova (Βουλγαρία), Viktor Korneev (Σουηδία).

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ