Ως Βουλευτές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε τους πολίτες.

Το νομοσχέδιο που αφορά την τιτλοποίηση των δανείων ελλοχεύει πολλούς κινδύνους δήλωσε η Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών και Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Άννα Θεολόγου.

Η κ. Θεολόγου εξήγησε ότι η πώληση των δανείων μπορεί να βελτιώσει προσωρινά την εικόνα των τραπεζών επί της ουσίας όμως δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα του υπερδανεισμού από το οποίο υποφέρει η Κυπριακή Κοινωνία, ενώ θα θέσει τους πολίτες σε πολύ δεινή θέση όταν θα κληθούν να πληρώσουν χωρίς να έχουν αυτή τη δυνατότητα οδηγώντας έτσι σε εκποίηση περιουσιών.

Ως Βουλευτές, είπε η κ.Θεολόγου, έχουμε καθήκον να προστατεύουμε τους πολίτες και αυτό θα πράξουμε καθώς θα τεθεί ενώπιόν μας αυτό το νομοσχέδιο.

Η κ. Θεολόγου αναφέρθηκε στην περίπτωση της Λήμαν Brothers η οποία κατέρρευσε εξαιτίας αυτής της πρακτικής δηλαδή της ανεξέλεγκτης και υψηλού ρίσκου τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων, και τόνισε ότι μπορεί να φαίνεται ότι οι Τράπεζες έχουν εξυγιανθεί όμως τα προβλήματα με την ρευστότητα θα παραμένουν ανοικτά γεγονός που θα δημιουργήσει νέες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε διάστημα 3 ετών.

Καταλήγοντας η κ. Θεολόγου είπε ότι θα πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν τους πολίτες από το να εκποιηθούν οι περιουσίες τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ