Πολιτιστική αντζέντα.

Την 1η Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ την σκυτάλη παίρνει το μεγάλο καλοκαιρινό γεγονός του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα διαδραματιστεί από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι το Κάστρο της Πάφου.

‘Ολα τα φώτα ανάβουν και ο ουρανός, η γη και η θάλασσα μας προσκαλούν σε ταξίδια αέναα.

Με φόντο τα φυσικά στοιχεία της πόλης μας, τα “Αέναα Ταξίδια” αφηγούνται τις ιστορίες 3 Ταξιδιωτών, που φτάνουν στην Πάφο από τη στεριά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Γιορτάζοντας την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Πάφου, το θέαμα περιλαμβάνει πρωτότυπη μουσική, χορό και μικρά δρώμενα.

Ακροβατικές κα άλλες θεαματικές δράσεις στον αέρα και τη θάλασσα, θα δώσουν χρώμα και μια άλλη διάσταση στο παραλιακό μέτωπο, με ευφάνταστους σχεδιασμούς φωτισμού, ήχου και πρωτότυπα πυροτεχνικά εφέ!

Φιλολογικό Μνημόσυνο διοργανώνουν οι ΓΟΔΗΚ, ΝΕΔΗΚ και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΔΗΚΙ ΟΕΛΜΕΚ και ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ εις μνήμην της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Καλλεπίτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου το Σάββατο 1η Ιουλίου και ώρα 18:30.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Ανδρέας Ιωσήφ, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Καθηγητών (εκ μέρους των διοργανωτών), Αντώνης Αντωνίου, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Πάφου και Τάκης Γαβριηλίδης, εκπαιδευτικός και στενός φίλος της αείμνηστης Ευτυχίας.

Για την Ευτυχία Καλλεπίτη θα μιλήσει η Μαρία Ζαβρού, Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου.

Την εκδήλωση θα διανθίσει μουσικά το Μουσικό Λύκειο Πάφου, ενώ θα απαγγείλουν οι Στέλλα Πετράκη, εκπαιδευτικός και Θέα Καλλασίδη, απόφοιτος του Λυκείου Α΄.

Η κοινοτητα , ο συνδεσμος αποδημων και η εκλησιαστικη επιτροπη της Νατας οργανωνουν την Κυριακη το πρωι στον ιερο ναο Αγιου Νικολαου το ετησιο εθνικο μνημοσυνο των ηρωων αστυνομικων Χριστακη Γεωργιου και Αρεστη Σεργιου που επεσαν στην διαρκεια της τουρκικης εισβολης.

Του μνημοσυνου θα προστει ο επισκοπος Χυτρων Λεοντιος ενώ επιμνημοσυνο λογο θα εκφωνησει η επαρχος Παφου Μαιρη Λαμπρου. Θα ακολουθησει καταθεση στεφανων στο χωρο της προτομης των ηρωων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ