Διακυβεύεται το μέλλον του Ελληνισμού.

Την πιθανότητα η Τουρκία να θέλει να οδηγήσει τις συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα σε αδιέξοδο με επίρριψη ευθυνών εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί όπως επεσήμανε δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας που εστιάστηκαν στο να πιστεύουμε ότι οι Ταλατ και Ακκιντζί θα ήταν συνοδοιπόροι μας στην επίλυση του Κυπριακού παραγνωρίζοντας τον κυριαρχικό ρόλο της Τουρκίας.

Ένα εξίσου σοβαρό λάθος που κάνει η δική μας πλευρά συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης είναι ότι παραγνωρίζει εντελώς ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και επέτρεψε να μετατραπεί η όλη διαδικασία σε μια δικοινοτική διαφορά.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι το νέο κράτος που επιχειρείται να δημιουργηθεί θα είναι ακριβό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο κύμα μετανάστευσης και δυσλειτουργικό αφού δεν θα υπάρχει ευελιξία.

Καταλήγοντας ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ είπε ότι διακυβεύεται το μέλλον του Ελληνισμού και ως εκ τούτου θα πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να σταθεί δίπλα στη διαπραγματευτική ομάδα και τον ΠΤΔ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ