Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαϊδης στο σύντομο πέρασμα του από τη ζωή καταξιώθηκε στη συνείδηση λαού και πολιτείας ως ο πατέρας της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Κύπρο αφού υπήρξε ο πρωτεργάτης της.

Η αναγνώριση του αυτή προήλθε από την ανιδιοτελή υπηρεσία του προς την πατρίδα και στην κοινωνία όπου μέσα από την πατριωτική του δράση και κοινωνική προσφορά πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον ελληνισμό της Κύπρου.

Η πατριωτική του δράση ξεκινά από το 1955 όπου προκαλούσε παράσιτα στις επικοινωνίες των Άγγλων στη Πάφο, συνεχίστηκε το 1963-64 με την κατασκευή και λειτουργία τοπικού αυτοσχέδιου αγωνιστικού ραδιοσταθμού για αντιμετώπιση της τουρκικής ανταρσίας.

Κορυφαία του πράξη τον Ιούλιο του 1974 με την λειτουργία του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου ενάντια στο πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη.

Η φωνή του Μακαρίου μαγνητοφωνήθηκε για πάντα στη συνείδηση κάθε Έλληνα κύπριου που αγωνίζεται για την δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας του: ``Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις, γνωρίζεις ποιος σου ομιλεί , είμαι ο Μακάριος …..``.

Έφυγε από την ζωή στις 25 Μάιου του 1995 σε ηλικία 61ος ετών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ