Περικοπές στο επίδομα της κατ’ οίκον φροντίδας.

Ο ανεπαρκής τρόπος αξιολόγησης και θέσπισης κριτηρίων έχει ως αποτέλεσμα τις περικοπές στο επίδομα της κατ’ οίκον φροντίδας σε αρκετούς συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής εξήγησε ότι η ανεπάρκεια της αξιολόγησης αποδείχθηκε στις περιπτώσεις εκείνες που υποβλήθηκαν ενστάσεις και οι δικαιούχοι που είχαν αποκοπεί από το επίδομα το έλαβαν τελικά μετά την ένσταση.

Ο τρόπος και οι μέθοδοι που ακολουθούνται στην αξιολόγηση που γίνεται στα άτομα με αναπηρίες και στα ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, τους εξευτελίζουν, τους οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου κάλεσε την Κυβέρνηση και την Υπουργό Εργασίας να προβούν άμεσα στις ανάλογες ρυθμίσεις ενώ παράλληλα τους καλεί να μελετήσουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία η παρεχόμενη υπηρεσία φροντίδας μετατρέπεται σε ελεύθερο επάγγελμα και οι φροντιστές που περιλαμβάνονται στον προκαταρκτικό κατάλογο του ΥΕΠΚΑ, πληρώνονται πλέον απευθείας από τους φροντιζόμενους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ