Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω.

Η ΕΔΟΝ με γραπτή ανακοίνωσή της διαμηνύει ότι στηρίζει τις διαπραγματεύσεις και μετά τη Γενεύη αφού είναι ο μοναδικός δρόμος για επίλυση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Δίπλαρος είπε ότι η ανακοίνωση αυτή δεν σημαίνει ότι η ΕΔΟΝ ή το ΑΚΕΛ δίνει λευκή επιταγή στον ΠΤΔ αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση σε μια συμφωνημένη βάση λύσης όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Ο κ. Δίπλαρος επεσήμανε παράλληλα ότι κατά την διάρκεια αυτών των δύσκολων διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσουμε ακραίες θέσεις και απόψεις να δημιουργήσουν προσκόμματα στην διαπραγμάτευση ή να δίνουν την εικόνα ότι δεν επιθυμούμε τη λύση εκφράζοντας μαξιμαλιστικές θέσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Δίπλαρος κάλεσε όλα τα οργανωμένα σύνολα ΕΚ και ΤΚ που θέλουν λύση και επανένωση να το εκφράσουν διοργανώνοντας πορείες ειρήνης και άλλες εκδηλώσεις δίνοντας έτσι το μήνυμα στον διεθνή παράγοντα ότι ο λαός της Κύπρου δεν έχει τίποτα να χωρίσει και ότι επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ