Νέες διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνάντηση με τους Γεωργοκτηνοτρόφους είχε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου την περασμένη Δευτέρα σε μια προσπάθεια έναρξης διαλόγου για την αποτύπωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες ομάδες αλλά και για να γίνει από κοινού μια αποτίμηση για τις νέες διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος όπως δήλωσε  Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση εκπρόσωποι των Οργανώσεων των Γεωργών και Κτηνοτρόφων, είπε η κ. Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν την Αρχή για τον τρόπο που χρησιμοποιούν την Ηλεκτρική ενέργεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στους τομείς άντλησης και άρδευσης σε σχέση με τις νέες διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή για την ετοιμασία μελέτης για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη των δυσκολιών.

Δύο νέες κατηγορίες δικαιούχων ρεύματος με έκπτωση προστέθηκαν στην λίστα της ΑΗΚ όπως δήλωσε στο ΡΠ η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι πρόκειται για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Σύνδεσμο αλλά και για τους νεφροπαθείς που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση.

Η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε ότι με βάση τις λίστες που έστειλε το Υπουργείο Εργασίας δικαιούχοι έκπτωσης είναι 42.500 άτομα και από αυτούς μόνο 17 χιλιάδες έχουν υποβάλει αίτηση.

Η κ. Παπαδοπούλου κάλεσε το κοινό να επικοινωνεί με τα γραφεία της ΑΗΚ και με τον αριθμό ταυτότητας να ενημερώνεται εάν δικαιούται έκπτωση.

Εφόσον περιλαμβάνεται στις λίστες της ΑΗΚ θα πρέπει να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο της ΑΗΚ ούτως ώστε να δικαιούται της διατίμησης στον λογαριασμό του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ