Προτάσεις για άμεση υλοποίηση.
- Published Date
Λόγω της κυβερνητικής απραξίας και ολιγωρίας η Πάφος κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό το 2017 εάν συνεχιστεί η ανομβρία δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιτοκοπίττης.
Ο κ. Πιτοκοπίττης δήλωσε ότι στη χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο αφού η προηγούμενη κινητή μονάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιο και δεν έχει ανανεωθεί.
Ο κ.Πιτοκοπίττης επεσήμανε ότι η υφιστάμενη κινητή μονάδα αφαλάτωσης μετά και από γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε και να αγοραστεί από το κράτος κάτι που θα αποτελούσε φυσιολογική εξέλιξη λόγω των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί και των συμβάσεων.
Ο κ.Πιτοκοπίττης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο για μια επαρχία η οποία δέχεται σχεδόν το 38% του εισερχόμενου τουρισμού να μην υπάρχει η πρόνοια συνεχούς και απρόσκοπτης υδροδότησης μέσω αφαλάτωσης σε καιρούς ανομβρίας και οι λειτουργοί του κράτους ακόμη να σκέφτονται εάν θα πρέπει η Πάφος να συνδεθεί με την μονάδα αφαλάτωσης της Λεμεσού.
Καταλήγοντας ο κ. Πιτοκοπίττης είπε ότι θα επιμένουμε ώστε οι τεχνοκράτες τέλος Οκτωβρίου όπως οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να έρθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση υλοποίηση.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
