Το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του ΠΤΔ ότι το κράτος που θα προκύψει με την επίλυση του Κυπριακού θα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γεωργάλας.

Ο κ. Γεωργάλας είπε ότι η βάση στην οποία θα έπρεπε να γίνει η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είναι με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και ότι θα έπρεπε να αντλήσουμε τα διδάγματα και την εμπειρία της λειτουργίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα μεταφέρουμε στη δική μας πραγματικότητα.

Αντί αυτού πρόσθεσε ο κ. Γεωργάλας βλέπουμε μια συνεχή διολίσθηση της δικής μας πλευράς προς τις Τουρκικές θέσεις γεγονός που μας προβληματίζει έντονα.

Ο κ. Γεωργάλας κληθείς να σχολιάσει το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου επεσήμανε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να μπορεί να χαράζει στρατηγικές ιδιαίτερα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι το Κυπριακό.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργάλας είπε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη θα ζητήσει από τον ΠΤΔ ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών ενώ παράλληλα επέκρινε και τη στάση τόσο του ΠΤΔ αλλά και των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για την αποδοχή τους να μεταφερθεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων που αφορούν το εδαφικό εκτός Κύπρου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ