Δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο το οποίο να προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς και οργανωμένα σύνολα προγραμματίζει κινητοποίηση για να εκφραστεί δυναμικά η απαίτηση της κοινωνίας για προστασία της οικογενειακής στέγης αύριο Πέμπτη στις 4.30 το απόγευμα μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στο Ράδιο Πάφος το μέλος του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Χρίστος Χρίστου είπε ότι οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές έχουν οδηγήσει χιλιάδες απλούς πολίτες στην φτωχοποίηση, στην ανεργία και στην απώλεια του συνταγματικού δικαιώματος της στέγης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Χρίστου επεσήμανε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο το οποίο να προστατεύει την πρώτη κατοικία και το Κίνημα πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας.

Για το σκοπό αυτό πρόσθεσε ο κ. Χρίστου το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις διοργανώνει την συγκεκριμένη κινητοποίηση η οποία εντάσσεται στις δράσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά των Εκποιήσεων και της Κερδοσκοπίας των Τραπεζών και καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ