Η ΠΟΕΔ θα συνεδριάσει στις 13 Οκτωβρίου για να μελετήσει τα επόμενα μέτρα που θα λάβει.
- Published Date
Ο Υπουργός Παιδείας απέτυχε να απαντήσει επί της ουσίας στις ανησυχίες και προβληματισμούς της ΠΟΕΔ δήλωσε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ένα νέο καθεστώς εργοδότησης μερίδας δασκάλων οι οποίοι είναι με καθεστώς ολόχρονου αντικαταστάτη και ενώ θα επιτελούν το ίδιο έργο με τους υπόλοιπους δασκάλους θα αμείβονται με τελείως διαφορετικό τρόπο.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των δασκάλων ειδικής εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν εργοδοτηθεί με 4μηνη σύμβαση διερωτώμενος ποια εξασφάλιση υπάρχει ότι όταν λήξει η σύμβασή τους τον Φεβρουάριο αυτή θα ανανεωθεί.
Παράλληλα κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι με τις πρακτικές αυτές καταδικάζει την δημόσια παιδεία και την οδηγεί προς την ιδιωτικοποίησή της.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΠΟΕΔ έχει ζητήσει την παρέμβαση του ΠΤΔ και έχει δώσει ένα περιθώριο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είπε ο κ. Γεωργιάδης τότε η ΠΟΕΔ θα συνεδριάσει στις 13 Οκτωβρίου για να μελετήσει τα επόμενα μέτρα που θα λάβει.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
