Επιστρέφονται

Μέρος των χρημάτων που έχασαν κατά το κούρεμα καταθέσεων το 2013 ή μετά από σύναψη αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου θα πάρουν πίσω τα ορφανά που άφησε πίσω της η αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» το 2005.

Τα παιδιά αυτά είχαν πάρει αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και την εταιρεία «Ήλιος» μετά την τραγωδία και τον θάνατο των γονιών τους και τα χρήματα ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμούς ή ως αξιόγραφα των δύο τραπεζών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2013 με την απόφαση για κούρεμα καταθέσεων και κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, κάποια παιδιά να χάσουν εξ ολοκλήρου τις αποζημιώσεις τους και κάποια άλλα να χάσουν μεγάλο μέρος των καταθέσεών τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος» Νικόλας Γιασουμής, δήλωσε στο Ράδιο Πάφος ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης να επιστρέψει μέρος των χρημάτων τα οποία έχασαν τα ορφανά της τραγωδίας, μετά την οικονομική καταστροφή, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι κάτι που είχαμε ζητήσει από το πρώτο λεπτό, το 2013, διότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν άλλο αποκούμπι για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους».

Μετά από την πρώτη απόφαση «να παραχωρηθούν οι υποτροφίες στα ανήλικα ορφανά, βλέπουμε ότι και ένα άλλο βήμα φθάνει σε αίσιο τέλος.

Για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση διότι αυτές οι κινήσεις είναι ένα άλλο μνημόσυνο των αδικοχαμένων θυμάτων», όπως ειπε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ