Στα ύψη η ανεργία
- Published Date
Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται προς διάψευση των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών ότι η οικονομία της Κύπρου βελτιώνεται και σύντομα θα εξέλθει από την ύφεση και θα εισέλθει σε διαδικασία ανάκαμψης δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους.
Οι πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, σημείωσε, έχουν οδηγήσει στη καταστροφή του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και σε μαζική ανεργία που μεταφράζεται σε ανθρωπιστική κρίση και πλήρη απαξίωση του ανθρώπινου και παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Ο κ.Διομηδους προειδοποίησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι χωρίς αλλαγή πολιτικής, και εγκατάλειψη της καταστροφικής λιτότητας δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας.
Η μετανάστευση και τα προγράμματα κατάρτισης και εργασιακής πείρας, κατέληξε, δεν μπορεί να αποτελούν τις μοναδικές επιλογές των νέων μας στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2015, ούτε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το μοναδικό μέσο διαβίωσης για χιλιάδες άνεργες και ανέργους.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
