Πάνε Ιορδανία

Αντιπροσωπία του Δήμου Πάφου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος αναχωρεί το απόγευμα για το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου αύριο στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Πάφου με τον Δήμο του Μείζονος Αμμάν, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ανδρέα Δημητριάδη.

Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος 45 περίπου επιχειρηματίες της επαρχίας , οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕ Πάφου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμμάν, που θα πραγματοποιηθεί αύριο 7.00 το βράδυ, επίσης στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ιορδανίας.

Της τελετής θα ακολουθήσει επιχειρηματικό φόρουμ , στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν οι επενδυτικές δυνατότητες της Πάφου και θα πραγματοποιηθούν απ’ ευθείας συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχει διευθετηθεί για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 13.30 συνάντηση του Δημάρχου Πάφου, του Προέδρου του ΚΟΤ Άγγελου Λοΐζου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ανδρέα Δημητριάδη και του Προέδρου του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμη Φιλιππίδη με τον Υπουργό Τουρισμού της Ιορδανίας, ενώ την ίδια μέρα στις 10.00 το πρωί θα γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχουν επίσης προγραμματιστεί συναντήσεις με την ηγεσία των Ιορδανικών Αερογραμμών για συζήτηση του ενδεχομένου έναρξης απ’ ευθείας πτήσεων Πάφου-Αμμάν, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ με τους αντίστοιχους φορείς της Ιορδανίας για την προώθηση του τουρισμού, συναντήσεις αντιπροσωπειών του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου με τον αντίστοιχο Σύλλογο της Ιορδανίας και των αντίστοιχων Συλλόγων Ορκωτών Λογιστών-Ελεγκτών των δύο πόλεων για προώθηση και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, καθώς και πολλές απ’ ευθείας συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών.

Αντιπροσωπία του Δήμου θα επισκεφθεί ακόμη τον Μητροπολίτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιορδανίας κ. Βενέδικτο και καταυλισμό προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, ενώ θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις των αιρετών και των υπηρεσιακών των δύο Δήμων, προκειμένου να συζητηθούν και καθοριστούν τα επόμενα βήματα στις σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων .

Την αποστολή του Δήμου αποτελούν, εκτός από τον Δήμαρχο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάζαρος Ομήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Πόλυς Πολυδώρου, Πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής, Μαρία Ζαβρού, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας, Στέλιος Λεριός, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Ανδρέας Χρυσάνθου, Πρόεδρος του ΧΥΤΑ, ο Δημοτικός Γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης και οι Λειτουργοί Δημοτικής Υπηρεσίας Γιάννης Άνθης και Δόξα Οικονομίδου-Βάρδα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ