Ποια λύση;

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε ότι η αναφορά που παρουσιάζεται ως παραδοχή του Μουσταφά Ακιντζι ότι το 1974 έγινε πόλεμος δεν έχει καμία δόση αλήθειας αφού όπως εξήγησε στην ουσία δεν έγινε πόλεμος.

Ήταν μια απροκάλυπτη επίθεση ενός κράτους 80 εκατομμυρίων εναντίον ενός μικρού νησιού και ενός μικρού και ανυπεράσπιστου λαού του μισού εκατομμυρίου.

Δεν θα πρέπει σε κάθε λέξη να βρίσκουμε ελαφρυντικά στην άλλη πλευρά, ανέφερε, και αναρωτήθηκε σε ποιες πράξεις προχώρησε για να αρθούν τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης.

Είπε ακόμη ότι έχουμε φτάσει σε σημεία προηγούμενων διακυβερνήσεων στον τόπο που επιχειρείται να δοθεί στον λαό η εντύπωση ότι για όλα τα δεινά του τόπου ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι γι’αυτό και θα πρέπει να πληρώσουν ή ότι έχουν φταίξει και οι Ε/Κ εξίσου και οι ευθύνες θα πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου σχολιάζοντας αναφορές στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων ότι όσοι δεν επιθυμούν λύση διζωνικής, διοικηνοτικής ομοσπονδίας οδηγούν τον τόπο στην διχοτόμηση έκανε λόγο για πολιτική αφέλεια επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν ικανοποιείται με την διχοτόμηση την οποία πήρε το 1974.

Η Τουρκία επιδιώκει να έχει τον έλεγχο ολόκληρου του νησιού και δεν την ικανοποιεί το σημερινό στάτους κβο, κατέληξε ο μητροπολίτης Πάφου, καλώντας την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναλογιστεί τις ευθύνες της.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ