Φεύγει ο ΚΟΤ

Δεδομένη θεωρείται η συνδιαχειριση του λιμανιού του Λατσιου από την αρχή λιμένων και τον δήμο Πόλεως μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του ΚΟΤ για να διαχειρισθεί ανάλογους χώρους.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής συγκοινωνιών και έργων Αντώνης Αντωνίου δήλωσε ότι το διώροφο κτίριο που στεγάζεται η λιμενική και ναυτική αστυνομία θα ανακαινιστεί και θα χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό καφενείο.

Έχει συναινέσει και η αστυνομία είπε να εγκαταλείψει τον χώρο με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί άλλος χώρος να για στεγαστεί.

Η σταθερή αποβάθρα για ελλιμενισμό και άλλων σκαφών στην περιοχή αναμένεται να στοιχήσει 120 χιλιάδες ευρώ και θα αυξήσει σημαντικά την χωρητικότητα του λιμανιού.

Οι παράγοντες της περιοχής διαμαρτύρονται αφού στην μελέτη που ετοιμάσθηκε δεν περιλαμβάνεται πρόνοια για την κατασκευή αγκυροβολίου για κρουαζιερόπλοια κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα τόσο της τοπικής αρχής όσο και όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ