Αισιόδοξος ο Φαίδωνος για χρηματοδότηση

Συνεχίζεται η αξιολόγηση των προτάσεων που υπέβαλαν οι έξι πόλεις για χρηματοδότηση έργων τους από τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι η ομάδα αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί συνηλθε εκ νέου υπό την προεδρία της διευθύντριας της πολεοδομίας και εντος Απριλίου θα αποστείλει την αξιολόγηση αυτή στο πρώην γραφείο προγραμματισμού το γνωστό ΕΨΑ.

Ο δήμαρχος Πάφου διευκρίνισε ότι και άλλοι παράγοντες, πέραν της βαθμολογίας που θα λάβουν οι προτάσεις , θα καθορίσουν το ύψος του τελικού ποσού που θα εγκριθεί για κάθε πόλη.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν λαμβάνεται υποψιν σε αυτή την διαδικασία το ότι η Πάφος κατέχει τον τίτλο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης καθώς το κονδύλι αναφέρεται στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 και αυτό το ποσό θα υπήρχε ούτος ή αλλιώς.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος μετά και από την συνάντηση στην ΕΨΑ σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου εύκολο το εγχείρημα.

Υπάρχουν καλές πιθανότητες για την Πάφο είπε και το ζητούμενο είναι πόσα από τα 80 εκατομμύρια που υπάρχουν θα λάβει η Πάφος.

Οι συνολικές προτάσεις που υποβλήθηκαν από όλες τις πόλεις ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ