Θα τα ρυθμίσει η μελέτη

Η ακτομηχανικη μελέτη που θα πρέπει να γίνει και στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Πάφου θα καταδείξει επακριβώς τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής παραλιών του δήμου Πάφου Νίκος Σιμιλλιδης.

Ο κ.Σιμιλλιδης επέκρινε όσους δεν είχαν λάβει υποψιν την συμπεριφορά της θάλασσας κατά το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάφου σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος ότι έχει κτιστεί να χαθεί σταδιακά αν δεν ληφθουν άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Είπε ακόμη ότι η σκέψη να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα όχι μόνο μέχρι τα δημοτικά όρια Πάφου αλλά και πέραν από αυτά μέχρι την περιοχή του αεροδρομίου είναι ότι καλύτερο και είναι κάτι που μπορεί να δώσει οριστικές λύσεις.

Επανέλαβε επίσης ότι για την σχετική μελέτη του Μετσοβειου πολυτεχνείου οι ξενοδόχοι της περιοχής θα καταβάλουν περίπου το 50% του κόστους ενώ και ο δήμος Πάφου θα κάλυψη μέρος της απαιτούμενης δαπάνης.

Έστω και εκ των υστέρων η μελέτη θα γίνει, κατέληξε, προκειμένου να ληφθουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ