Αντιδράσεις για επιβαρύνσεις ΣΑΠΑ

Την έντονη αντίδραση πολιτών προκάλεσε η απόφαση του συμβούλιου αποχετεύσεων Πάφου να επιβάλει επιβάρυνση σε όσους δεν κατέβαλαν τα τέλη για το 2013 μέχρι τις 28 Νοέμβριου που ήταν η τελευταία ημέρα πληρωμής.

Πολίτες που επικοινώνησαν με το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και ήταν αδύνατον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κυρίως όσοι είναι συνταξιούχοι και όσοι εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Ακροατές του σταθμού ανέφεραν ότι καλούνται να πληρώσουν ποσά μέχρι και 100 ευρώ ως επιβάρυνση επειδή αντί να πληρώσουν την Παρασκευή πλήρωσαν την Δευτέρα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτά τα ποσά.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ εξήγησαν ότι δόθηκε αρκετός χρόνος στους καταναλωτές να πληρώσουν τα τέλη, κυρίως λόγο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στον τόπο.

Ο Εύρος Λοιζιδης και ο Φυλακτης Κων/δης υπενθύμισαν ότι τα τέλη θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο και έχουν δοθεί παρατάσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ο Φυλακτης Κων/δης δήλωσε ότι όποια μέρα και αν δοθεί ως καταληκτική πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αργήσουν να πληρώσουν.

Είπε πάντως ότι ο ίδιος θα μεταφέρει πρόταση στην επόμενη συνεδρία της ολομέλειας του οργανισμού να απαλλαχτούν από την πρόσθετη επιβάρυνση όσοι έχουν πληρώσει έστω και αν έχουν καθυστερήσει μερικά 24ωρα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ