Χορευτικές παραστάσεις

Το Dance Culture Pafos και ο Οργανισμός Πάφος 2017 διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το "Dancing Pulse". Πρόκειται για μια σειρά από σύντομες χορευτικές παραστάσεις που παρουσιάζουν οι σχολές χορού της Πάφου, συγκεντρώνοντας νέους χορευτές και χορεύτριες από διαφορετικές κοινότητες, σχολές και τάσεις.

Μια χορευτική πανδαισία από κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο μέχρι και εναλλακτικό χορό. σύμφωνα με την Έρικα Χαραλάμπους Λειτουργό Κοινωνικής Συμμετοχής και Ανάπτυξης στο Πάφος 2017 και εκ μέρους της ομάδας Dance Culture Pafos.

Η κ. Χαραλάμπους είπε πως το Σωματείο “Dance Culture Pafos” είναι μια νεοσύστατη συλλογική κοινότητα χορού η οποία αποτελείται από καθηγήτριες και καθηγητές χορού, καλλιτέχνες χορού, ιδιωτικές σχολές χορού και φίλους του χορού της πόλης της Πάφου.

Το“DanceCulturePafos” προέκυψε σημείωσε μέσα από την ομάδα εργασίας και ιδεών «Χορός και Πολιτισμός», που ήταν μέρος του προγράμματος στήριξης και δράσης του Πάφος2017 όπου ο κάθε πολίτης και αντιπρόσωπος οργανωμένου συνόλου συμμετείχε και στήριζε το όραμα της Πάφου το 2012 να διεκδικήσει και να λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017.

“Στόχος μας” συνέχισε, “ήταν να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο οργανωμένο νομικό σώμα έτσι ώστε να μπορούμε να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε την τέχνη και την πρακτική του χορού στην πόλη μας και στην επαρχία”.

Η κ. Χαραλάμπους ανέφερε, πως μακροπρόθεσμος στόχος του Σωματείου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση της τέχνης και της πρακτικής του χορού, αφήνοντας μια δημιουργική κληρονομιά για τις νεότερες γενιές.

Τονίζεται επίσης η πρόθεση μας είπε , “να συνεργαστούμε και να καλέσουμε καλλιτέχνες από όλες τις κοινότητες της Πάφου, Κύπρου, της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε να σχηματίσουμε σταδιακά μια συνεκτική δομή ιδεών και πολιτιστικών έργων με αειφόρο χαρακτήρα.

Επιδίωξη μας είναι επίσης να συσταθούν σταδιακά χορευτικές ομάδες που θα αποτελούνται από επαγγελματίες χορευτές αλλά και φυτώριο νεαρών και ταλαντούχων χορευτών”.

Ευελπιστούμε είπε ότι θα δίνουμε συχνά το παρόν μας στα δρώμενα της Πάφου με πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους δραστήριους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας.

Ελπίζουμε συμπλήρωσε η κ. Χαραλάμπους ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσετε ανάμεσα στα μέλη και στους συνεργάτες μας ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και γόνιμης ανταλλαγής ιδεών με κοινό στόχο την προαγωγή του πολιτισμού στην πόλη και στο νησί μας.

Κάλεσε τέλος τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στην περαιτέρω ανάπτυξη της τέχνης ,του χορού στο πολιτιστικό ταξίδι της σύγχρονης εποχής μας.

Η νεανική παράσταση θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 το βράδυ ενώ την επομένη το Σάββατο δηλαδή 6 Δεκεμβρίου θα δοθεί η παιδική στις 18:00 το απόγευμα και η νεανική στις 20:00

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ