Ασφάλεια αεροδρομίων

Την υποστελέχωση της Αερολιμενικής Υπηρεσίας και τις συνέπειες που προκύπτουν στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία του Αερολιμένα, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Αντωνίου να τονίζει την ανάγκη ύπαρξης κρατικής υπηρεσίας, ιδιαίτερα σήμερα που η λειτουργία των αεροδρομίων έχει αναληφθεί από μη κρατικό φορέα.

Σε δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ , ο κ. Αντωνίου είπε ότι “υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία του προσωπικού της υπηρεσίας για την υποστελέχωση της τα τελευταία χρόνια αλλά και για το ίδιο το μέλλον της”, προσθέτοντας ότι “είναι αναγκαία η ύπαρξη αυτής της υπηρεσίας” και το κράτος πρέπει να διατηρεί την ευθύνη της συνεχούς επίβλεψης και να διασφαλίζεται ότι ο διαχειριστής των αεροδρομίων συμμορφώνεται με όλα τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας”.

“Η Αερολιμενική Υπηρεσία έχει την ευθύνη για συνεχή εποπτεία, επιτήρηση και έλεγχο των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου και όταν η διαχείριση των αεροδρομίων γινόταν από το κράτος ήταν αναγκαία η ύπαρξη της υπηρεσίας, πόσο μάλλον τώρα που η λειτουργία των αεροδρομίων έχει αναληφθεί από μη κρατικό φορέα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Επιτροπή έχει ενημερωθεί πως “γίνονται σκέψεις για να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα αυτή η ευθύνη” και ότι "έχει ήδη ανατεθεί σε εμπειρογνώμονες του Eurocontrol να κάνουν τις δικές τους εισηγήσεις, μαζί με την κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου για έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, για την εποπτεία και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου”.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ