Έρχονται τα δύσκολα

Εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα σε σχέση με το μέλλον των Κυπριακών αερογραμμών σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Πανικο Κουριδη.

Ο κ.Κουριδης παραδέχτηκε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αλλά προσπάθεια του συμβουλίου είναι να σωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας και όχι να ξεπουληθεί ή να καταργηθεί όπως επεσήμανε.

Ο Πανικος Κουριδης είπε ακόμη ότι ο εθνικός αερομεταφορέας είναι μια μορφή άσκηση κυριαρχίας που δεν θα πρέπει να απολέσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε καμία περίπτωση διευκρίνισε δεν μπορεί να πωληθει μόνο το έμβλημα και οι συμφωνίες της εταιρείας με άλλες εταιρείες ή κράτη.

Για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ηλίας Μυριανθους είπε ότι εθνικοί λόγοι επιβάλουν την διατήρηση του εθνικού αερομεταφορέα.

Την ίδια στιγμή όμως συμπλήρωσε θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν ληφθει μέτρα εξυγίανσης του οργανισμού αφού πλέον έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Οι κατά καιρούς παρεμβάσεις των κυβερνήσεων και των κομμάτων όπως είπε έχουν φέρει την εταιρεία στην δυσχερή θέση που είναι τώρα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ