Θέλουν ναυαγοσώστες

Ο ΠΑΣΥΞΕ ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα όπως η παραλία της Πέτρας του Ρωμιού εγγραφεί ως παραλία λουομένων με σκοπό να υπάρχει ναυαγοσώστης για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών.

Σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοιζιδης προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Περιβάλλοντος καθώς επίσης και στον ΚΟΤ επικαλούμενος σχετικές αναφορές του συμβούλου επί τουριστικών θεμάτων Μιχάλη Δημοσθένους σημειώνει ότι την συγκεκριμένη παραλία επισκέπτονται πέραν των 1.000 ατόμων την ημέρα , ενώ αρκετοί από τους επισκέπτες επιλέγουν να κολυμπήσουν στην πολυσύχναστη και σημαντικού κάλλους παραλία, απολαμβάνοντας το τοπίο και τη θάλασσα.

Ο Χάρης Λοιζιδης σημειώνει ότι επειδή η συγκεκριμένη παραλία δεν έχει εγγραφεί ως παραλία λουομένων , εγείρεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των λουομένων που επιβάλλει την ύπαρξη ναυαγοσωστών προς αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων .

Έκκληση των ξενοδόχων είναι όπως η συγκεκριμένη παραλία εγγραφεί ως παραλία λουομένων με σκοπό να υπάρχει ναυαγοσώστης για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών χωρίς όμως, διευκρινίζεται, την τοποθέτηση κρεβατιών και ομπρελών για να μην αλλοιωθεί το μνημείο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ