Απόψε το μύρωμα της εκκλησίας του Αγίου Συμεών στην Επαρχία Πάφου.

Με ιδιαίτερο δέος και θρησκευτική κατάνυξη αναμένεται απόψε στις 20:00 να παρακολουθήσουν οι πιστοί το μύρωμα της εκκλησία του Αγίου Συμεών που βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων της Πάνω Ακουρδάλειας και της Μηλιού, σύμφωνα με τον Επίτροπο και πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπής της Κάτω Ακουρδάλειας Πανίκο Ιωαννίδη.

Ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε πως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Συμεών είναι πολύ παλιό και μάλιστα κατά την ανασκαφή του είχαν βρεθεί και λείψανα.

Η αναστύλωση της μικρής εκκλησίας έγινε κατορθωτή με εράνους των κατοίκων των δύο κοινοτήτων και με την συμβολή του Χωρεπισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου.

Τελευταία φορά που λειτούργησε το μικρό εκκλησάκι ήταν την Δευτέρα της Λαμπρής, προϊσταμένου μάλιστα του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Μετά το μύρωμα του ναού θα ακολουθήσει αγρυπνία μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κύριος Ιωαννίδης δήλωσε επίσης πως η εκκλησία λειτουργεί κάθε 1η του Σεπτέμβρη ημέρα της εορτής του Αγίου.

Απηύθυνε τέλος έκκληση προς τους πιστούς στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να παραστούν στο μύρωμα της εκκλησίας του Αγίου Συμεών που θα ενισχύσει – όπως είπε- την δύναμη της πίστης τους.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στην εκκλησία της Παναγίας του Τυφλού που θα λειτουργήσει το Σάββατο.

Η εκκλησία της Παναγίας του Τυφλού γνωστή ως Παναγία Τουβλού σημείωσε, βρίσκεται στη περιοχή της Λαόνας και μεταξύ των κοινοτήτων Δρούσειας και Ίνειας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ