Κινητοποίηση στην Αργακα

Η οργανωμένη αντίδραση κατοίκων της Αργακας απέτρεψε την απομάκρυνση από συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης λυόμενης κατασκευής που έχει εγκατασταθεί στην ζώνη προστασίας της παραλίας στην Αργακα.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν όταν συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης συνοδευόμενα από αστυνομική δύναμη επεχείρησαν να απομακρύνουν τα λυόμενα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των λουόμενων.

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό και κατόπιν ενημέρωσης που ζήτησε με την έννοια του κατεπείγοντος το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος έδωσε αυστηρές οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου να μεριμνήσει με τα συνεργεία της ώστε εντός σαρανταοκταώρου να αρθούν όλες οι παρανομίες στη ζώνη προστασίας της παραλίας, στα διοικητικά όρια Αργάκας, είτε αυτές οι παρανομίες είναι αποτέλεσμα πράξεων ιδιωτών είτε αποτέλεσμα πράξεων της οικείας τοπικής Αρχής.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε ανακοίνωση εκφράζει την έντονη αντίθεση του για τις παρεμβάσεις που γίνονται στην παραλία της Αργάκας σε περιοχή που εμπίπτει στη ζώνη προστασίας της παραλίας και προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικοτόπους.

Φαίνεται , αναφέρεται στην οικονομική ότι η Τοπική Αρχή Αργάκας για άλλη μια φορά προχώρησε αυθαίρετα και παράνομα στην κατασκευή των «έργων» χωρίς να πάρει άδεια από την Επαρχιακή Διοίκηση και το Τμήμα Περιβάλλοντος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ