Μάχη για Ακαμα

Ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής κοινοτήτων και ιδιοκτητών γης του Ακαμα Σαββας Χ΄΄Μηνας κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του διαχειριστικού σχεδίου της χερσονήσου να ακούσουν τις κοινότητες και τούς ιδιοκτήτες γης.

Οι κάτοικοι της περιοχής, σημειώνει αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους ενώ καθημερινά βυθίζονται στην φτώχια και την μιζέρια για πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια από διάφορες Κυβερνήσεις και για τις οποίες δεν ευθύνονται αλλά πληρώνουν άδικα.

Ο κ.Χ΄΄Μηνας δήλωσε ότι αναμένει να ορισθει το συντομότερο η σύσκεψη που θα δώσει την τελική λύση στο πρόβλημα.

Ο ίδιος είπε έχει εξουσιοδοτηθεί να παρουσιάσει και να συζητήσει με την κυβέρνηση την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για την δημιουργία του Στρατηγικού Σχεδίου και της επίτευξης μία λύσης με ήπια ανάπτυξη σε όλες τις ιδιωτικές περιοχές Φύση 2000 και που δεν χρειάζεται προστασία της βιοποικιλότητητας με βάση το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ακάμα .

Η θέση της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να συνεχίσει την τήρηση των δεσμεύσεων της όσον αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα οποία υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για όσα τεμάχια δεν θα μπορούν να έχουν ήπια ανάπτυξη.

Ο κ.Χ’’Μηνας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε μία αδικία για χιλιάδες πολίτες των οποίων οι περιουσίες παραμένουν σε μηδενική αξία για την δημιουργία ενός Εθνικού Πάρκου 130 τετραγωνικών χιλιομέτρων με το 1/3 να είναι ιδιωτική περιουσία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ