Προειδοποιήσεις Ροτσα

Ο οικονομολόγος Χρήστος Ροτσας εξέφρασε φόβους ότι προσχωρούν τάχιστα οι εκποιήσεις τόσο για την πρώτη κατοικία όσο και για άλλα ακίνητα τα οποία είναι δεσμευμένα για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Κάποιοι έχουν κατά νου ή να ξεπουλήσουν τις περιουσίες των συμπατριωτών τους ή να τις αγοράσουν κοψοχρονιά όπως είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι αν αρχίσει να γίνεται κάτι τέτοιο ο φαύλος κύκλος θα μεγαλώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν θα κλείσει πότε.

Τα ξένα φαντς σε άλλες χώρες αντιμετωπίζονται εχθρικά ενώ στην περίπτωση μας, παρατήρησε κάποιοι τα αναμένουν ως μεσσίες.

Οι μικρότερες δαπάνες και η αύξηση των φόρων οδήγησαν στην συρρίκνωση του οικονομικού προϊόντος.

Αυτό το μοντέλο έχει ως συνεπακόλουθο την αύξηση της ανεργίας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όπως είπε τονίζοντας ότι σε κάποιο στάδιο, ακόμη και από το καλοκαίρι η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Όμως μέχρι να μπορέσουν οι δανειολήπτες να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους θα πρέπει να βρεθούν τρόποι και ίσως θα έπρεπε όπως τόνισε να δοθεί για όλους όσους δεν μπορούν για πρακτικούς και φανερούς λόγους να πληρώσουν τις δόσεις τους μια περίοδο χάριτος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ