Ναι στις εκδηλώσεις όχι στην μελέτη

Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του σωματείου των φίλων της Παλιάς Πάφου για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας προκειμένου να οργανώσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρύσανθος Σαββίδης και Βάσος Δημητρίου εξήραν τις ενέργειες των μελών του σωματείου και τόνισαν ότι οι επτά χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν από τον δήμο φαίνεται ότι θα πιάσουν τόπο κατά την έκφραση τους. Θα διοργανωθούν 14 συνολικά εκδηλώσεις τους δυο πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε ωστόσο αίτημα για παραχώρηση χρηματικής βοήθειας προκειμένου να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη η οποία θα τεκμηριώνει επιστημονικά την άποψη της τοπικής αρχής αλλά και των καταστηματαρχών ότι επιβάλλεται ο τερματικός σταθμός της εταιρείας λεωφορείων να δημιουργηθεί στην Καραβέλα.

Η τεκμηρίωση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση του σώματος, θα πρέπει να γίνει από την ίδια την τεχνική υπηρεσία του δήμου η οποία θα μπορούσε να στηριχτεί πάντως στην εμπειρογνωμοσύνη κάποιου ειδικού συγκοινωνιολόγου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ