Χάνονται τα ανθεστήρια

Κίνδυνος για Τον κίνδυνο να χαθεί οριστικά μια παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση της Πάφου, η διοργάνωση των ανθεστηρίων, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου με αφορμή την απόφαση που έλαβε η πολιτιστική επιτροπή του δήμου Πάφου για αναστολή των φετινών ανθεστηρίων .

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η κατ΄ εξοχήν πολιτιστική γιορτή της Πάφου δεν πραγματοποιείται συνεπεία της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πόλη και επαρχία τονίζει ο Βάσος Δημητρίου ο οποίος σημειώνει ότι υπήρξε ολιγωρία στην σωστή προετοιμασία της εκδήλωσης.

Η γιορτή των Ανθεστηρίων είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 18 Μαΐου, αλλά όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία της αρμόδιας επιτροπής δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση για συμμετοχή ομάδων, 14 μόλις συμμετοχές καταγράφηκαν.

Το δεύτερο και σοβαρότερο εμπόδιο αφορά την αδυναμία να καλυφτεί το κονδύλι της εκδήλωσης αφού με βάση τον προϋπολογισμό , το απαιτούμενο κονδύλι των 6200 ευρώ δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου, δήλωσε ότι είναι κρίμα να αφεθεί να χαθεί σε βάθος χρόνου η γιορτή των Ανθεστηρίων, ενώ θα έπρεπε χρόνο με τον χρόνο να αναβαθμίζεται.

Στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης , τόνισε, θα εισηγηθεί όπως καθοριστεί συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου, ώστε έγκαιρα να συζητήσουν τον τρόπο αναβάθμισης του θεσμού αυτού έστω από το 2015.

Βάσει της πρότασης, ανακοίνωσε ο Βάσος Δημητρίου, θα πρέπει η διοργάνωση των Ανθεστηρίων να γίνεται την πρώτη βδομάδα κάθε Μάη, ώστε οι μαθητές των σχολείων να μην έχουν την έγνοια των επικείμενων εξετάσεων ενώ τονίζει ότι στην όλη διοργάνωση θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ