Σύνοδος αστυνομικών

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Ακουαμαρε στην Πάφο η σύνοδος του συμβουλίου Ευρωπαϊκών αστυνομικών συνδικάτων.

Στην σύνοδο συμμετέχουν η εκτελεστική επιτροπή και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των 16 χωρών μελών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου αστυνομικών συνδικάτων.

Σε χαιρετισμό του στην σύνοδο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον οποίο μετέφερε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θεσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη και είναι προς αυτή την κατεύθυνση που προώθησε τον ανασχεδιασμό της αστυνομίας για να την καταστήσει πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσπάθεια της στην λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των γενεσιουργών παραγόντων που δημιουργούν προβλήματα για τους νέους.

Την έναρξη της συνόδου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ στην οποία ανήκει από τον περασμένο Μάιο ο σύνδεσμος ενώ ο πρόεδρος του συνδέσμου αστυνομίας Κύπρου Ανδρέας Συμεου τόνισε ότι το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι οι σχέσεις της αστυνομίας με την νεολαία.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως το χαρακτήρισε, και ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ