O Υπουργός Άμυνας στην Πάφο.

Η ενεργειακή ασφάλεια θα πετύχει μέσα από συνεργασίες και με άλλα κράτη , λέει ο Υπουργός Άμυνας από την Πάφο Σημαντική δουλειά επιτελείται στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, δήλωσε από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου , ο οποίος παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νομίζω είπε , πως γίνεται « μια σημαντική δουλειά και δημιουργούμε μια ομπρέλα ενεργειακής ασφάλειας, γιατί η ενέργεια και ο φυσικός μας πλούτος, είναι το μέλλον αυτού του τόπου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ενεργειακή ασφάλεια θα επιτύχει μέσα από συνεργασίες και με άλλα κράτη τα οποία έχουν και δικά τους συμφέροντα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Αναφορικά με τα όπλα που παραχωρούνται στους εφέδρους με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό με αφορμή και το τραγικό περιστατικό της Λεμεσού, ανέφερε ότι, στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει συζητηθεί μια σημαντική πρόταση , και λαμβάνονται πλέον μέτρα για να αποφεύγονται πλέον ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά.

Το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται στενά υπέδειξε με πολλές άλλες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει μια ενημέρωση για προβληματικές, όπως ανέφερε περιπτώσεις, όπου θα μπορεί η Ε.Φ. και η αστυνομία να παρέμβουν έγκαιρα και προληπτικά για να προλαμβάνονται δυσάρεστες εξελίξεις.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι τα όπλα από την εφεδρεία δεν μπορούν να αφαιρεθούν, αφού αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα.

Πρόσθεσε επίσης, πως εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο να βελτιώσουμε το σύστημα όπως είναι σήμερα. Αναφερόμενος στην διαφορά με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων για την παράδοση αριθμού οχημάτων για την Ε.Φ. ο κ.Φωτίου περιορίστηκε να πει ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από την νομική υπηρεσία και ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα μια εξέλιξη που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Σημαντικά έργα στην Αεροπορική βάση « Ανδρέα Παπανδρέου» το 2014 ανακοίνωσε ο Φ. Φωτίου Σημαντικά βελτιωτικά έργα αναμένεται να γίνουν τον επόμενο χρόνο στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» όπως απεκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου που παρέστη στην εκδήλωση στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το 2014, είπε χαρακτηριστικά, « προγραμματίζονται σημαντικά βελτιωτικά έργα εδώ στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτό το σημαντικό της ρόλο, όσον αφορά τις διευκολύνσεις σε φιλικές χώρες αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς».

Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο της υποδομής που διαθέτει η Κύπρος σημειώνοντας , ότι η βάση προσθέτει, στο να ενισχυθεί η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση αλλά και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή.

Η Κύπρος μετατρέπεται όπως είπε, σε παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αναφερόμενος στην εορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ , προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας ο κύριος Φωτίου , συνεχάρη τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας για το σημαντικό έργο που επιτελούν εν μέσω αντίξοων συνθηκών και πρόσθεσε «σήμερα, ανήμερα μιας μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Ορθοδοξίας οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν διπλά γιατί, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χρόνια λοιπόν σε όλους, πάνω από όλα όμως, χρόνια πολλά στο προσωπικό, τους οπλίτες και τα στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας».

Ο Υπουργός Άμυνας, έστειλε επίσης το μήνυμα, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Χώρας παρά την οικονομική κρίση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Της επίσημης τελετής προηγήθηκε δοξολογία και ακολούθησε ημερήσια διάταξη από τον Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης αντιπτέραρχο Λεωνίδα Τσιούτρα.

Στo πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων της αεροπορίας. Στον επίσημο εορτασμό για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας παρέστησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, οι πολιτικές , και θρησκευτικές αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ