Ξένα συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις Εκποιήσεις Περιουσιών δηλώνει ο Νικόλας Λεμονάρης.

Το κράτος θα είναι ο μεγάλος χαμένος από τις Εκποιήσεις Ακινήτων δήλωσε στο Ράδιο Πάφος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Πάφου Νικόλας Λεμονάρης.

Ο κύριος Λεμονάρης είπε ότι όταν γίνεται μια πράξη αγοροπωλησίας ακινήτου ο πρώτος που επωφελείται από την είσπραξη άμεσου φόρου είναι το κράτος.

Εάν επικρατήσει η λογική των εκποιήσεων ακίνητης περιουσίας, τότε θα δημιουργηθούν καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στην αγορά ακινήτων αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, είπε ο κύριος Λεμονάρης, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να έρθει και να εισάγει ένα τέτοιο μέτρο από την στιγμή που δεν έχει διασφαλίσει στους πολίτες της ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.

Πρώτα, όπως είπε ο κύριος Λεμονάρης θα πρέπει να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ούτως ώστε να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες και μετά εάν και εφόσον χρειαστεί το κράτος να προχωρήσει σε εκποιήσεις περιουσιών.

Ο κύριος Λεμονάρης επεσήμανε ότι οι εκποιήσεις δεν συμφέρουν ούτε τις Τράπεζες αφού η αξία των ακινήτων έχει υποτιμηθεί σοβαρά εξαιτίας της κρίσης και ότι σε περίπτωση εκποιήσεων όπου η αξία του ακινήτου θα υποτιμηθεί κι άλλο υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτεται ούτε καν το ποσό του δανείου, οπότε ο δανειζόμενος θα μένει με χρεωστικό υπόλοιπο στην Τράπεζα και θα αρχίσουν κι άλλες μορφές εκποιήσεων όπως έπιπλα, αυτοκίνητα κλπ.

Απέδωσε το μέτρο αυτό το οποίο εισηγήθηκε η Τρόικα σε αλλότρια συμφέροντα, λέγοντας ότι καραδοκούν τόσο εταιρείες ξένων συμφερόντων όσο και ιδιώτες να βάλουν χέρι στα ακίνητα της Κύπρου έναντι πινακίου φακής, κάνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να μην παραδώσει την εναπομείνασα ελεύθερη γη μας στα χέρια ξένων.

Ο κύριος Λεμονάρης είπε ότι ο Σύνδεσμος σχεδιάζει να συναντηθεί με βουλευτές και με τον αρμόδιο Υπουργό ούτως ώστε να μην ισχύσει το μέτρο των εκποιήσεων το οποίο θα είναι η χαριστική βολή στην κοινωνία μας μετά το κούρεμα καταθέσεων και την διάλυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ