Πάει στην Αγία Πετρούπολη για Τουρίστες

Ο διευθυντής της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής περιφέρειας Πάφου Νάσος Χ’’Γεωργιου που αναχωρεί αύριο για την Αγία Πετρούπολη για να εκπροσωπήσει την επαρχία στην τουριστική έκθεση της περιοχής δήλωσε ότι η φιλοδοξία είναι ότι θα πυκνώσουν τα αεροπορικά δρομολόγια τόσο από την οικονομική πρωτεύουσα της Ρωσίας, όπως χαρακτηρίζεται η Αγία Πετρούπολη, όσο και από άλλες περιοχές της αχανούς αυτής χώρας.

Ο Νάσος Χ’’Γεωργιου σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια αύξηση των Ρώσων αλλά και των Ουκρανών τουριστών προς την Κύπρο αλλά υπάρχουν ταυτόχρονα τεράστια περιθώρια αύξησης των επισκεπτών τόσο από τις δυο αυτές χώρες όσο και από άλλες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί οι Ρώσοι τουρίστες υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης που φθανουν στην Κύπρο επιλέγουν κυρίως την Λεμεσό σημείωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων υποδομών στην Λεμεσό τα τελευταία χρόνια κάτι που θα πρέπει να γίνει και στις υπόλοιπες περιοχές.

Είπε ακομη ότι αυτό που θα πρεπει να προσεχθει και στην περιπτωση της Ρωσικης αγορας όπως και των αλλων βορειοευρωπαικων αγορων είναι να μην υπαρχει εξαρτηση από λιγους οργανωτές ταξιδιων.

Θα πρεπει να βρεθουν οι τροποι να μπουν στο παιχνιδι, κατεληξε και αλλοι οργανωτες ταξιδιων για να μην είναι ο τοπος ερμαιο στα χερια ορισμενων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ