Ζητούν ψηλότερους φράκτες

Διευθυντές σχολείων ζητούν από την σχολική εφορεία να ανεβάσει τους φραχτες των σχολείων και να ψηλώσει τα κάγκελα όπως δήλωσε η πρόεδρος της σχολικής εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρου.

Αναφερόμενη σε παράπονα γονιών για κλειδωμένα κάγκελα στα σχολεία με αλυσίδες ανέφερε ότι με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν όλα τα κάγκελα πλην του κεντρικού που βρίσκεται σε σημείο που επιτηρείται μέσα από το σχολείο το κάγκελο είναι ανοικτό και προσβασιμο από γονείς που επιθυμούν να μεταβαίνουν στο σχολείο την ώρα λειτουργίας του.

Η περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη όπως είπε και για την σχολική εφορεία Πάφου η οποία αναγκάζεται να αναστέλλει μη επείγουσες εργασίες συντήρησης και επικεντρώνεται μόνο σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κάλεσε ταυτόχρονα τους λειτουργούς της εφορείας να ανεβάσουν την αποδοτικότητα τους και να επιδείξουν τον απαιτούμενο ζήλο αντιλαμβανόμενη ότι η εποχή είναι δύσκολη και δεν υπάρχει το περιθώριο να γίνονται εκπτώσεις για κανένα.

Έκπληξη από γονείς Έκπληξη για την θέση των διευθυντών των σχολείων για τα κάγκελα εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων δημοτικής εκπαίδευσης Χριστόδουλος Δημητρίου ανέφερε ότι τα σχολεία δεν θα μετατραπούν σε φύλακες και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι προστασίας των σχολικών κτιρίων αλλά κυρίως των παιδιών.

Ο κ.Δημητριου αναφερόμενος στα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής είπε ότι το ζήτημα της πρόσοψης του κτιρίου του δημοτικού της Χλωρακας επιλύεται με επείγουσες εργασίες που διεξάγονται στο μπροστινό αέτωμα.

Επίσης σε δυο αίθουσες διεξάγονται εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης και έχουν τοποθετηθεί δυο λυόμενες αίθουσες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το ίδιο έγινε και στο δημοτικό σχολείο των Μαντριών όπου τοποθετήθηκε λυόμενη αίθουσα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οροφή.

Σύντομα επίσης αναμένεται όπως είπε και η οριστική απόφαση για την μετακίνηση των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Μουταλου στο νηπιαγωγείο των κάτω Περιβολιών προκειμένου την νέα χρονιά να ανεγερθεί το νέο δημοτικό σχολείο στην συνοικία του Μουταλου.

Στα δημοτικά σχολεία της Πάφου καταγράφονται ελλείψεις εκπαιδευτικών και κυρίως βοηθών διευθυντών όπως είπε. Οι γονείς στην Πάφο διαμαρτύρονται έντονα και για το θέμα των κομίστρων στα λεωφορεία.

Ο Χριστοδουλος Δημητρίου είπε ότι το μέτρο πλήττει κυρίως τα σχολεία της υπαίθρου αφού όλα είναι περιφερειακά και αναπόφευκτα όλα τα παιδιά μετακινούνται από κοινότητα σε κοινότητα και δεν μπορούν να πληρώνουν και αυτό το έξοδο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ