Στο δικαστήριο για τα καλώδια

Ο δήμος Γεροσκήπου προτίθεται να οδηγήσει στο δικαστήριο την υπόθεση των καλωδίων υψηλής τάσης που διέρχονται πάνω από γήπεδα στην νότια πλευρά του.

Η γραμμή αυτή, με βάση υποσχέσεις που είχαν δοθεί πριν το 2000 στην τοπική αρχή θα υπογειοποιειτο με την κατασκευή του δρόμου αεροδρομίου- τουριστικής περιοχής που ήδη κατασκευάζεται χωρίς να έχουν γίνει και οι ανάλογες διευθετήσεις για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου Κυριάκος Χ’’Βασιλης δήλωσε ότι το έργο θα έπρεπε κανονικά να είχε συμπληρωθεί πριν από μια δεκαετία κάνοντας λόγο για συμβατική υποχρέωση της ΑΗΚ.

Είπε ακόμη ότι οι υπεύθυνοι της αρχής δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αφού πλέον μεταθέτουν την υπογειοποίηση των καλωδίων για το 2018 με 2020 και δεν μένει άλλη διέξοδος για τον δήμο από το να προχωρήσει στην λήψη νομικών μέτρων σε βάρος της ΑΗΚ.

Καθημερινά, κατέληξε, κάτω από τα καλώδια υψηλής τάσης αθλούνται εκατοντάδες παιδιά , ζουν και εργάζονται δημότες της Γεροσκήπου και η τοπική αρχή δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων αυτών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ