Έκθεση Κυπριακών Παραδοσιακών Προϊόντων

1η Έκθεση Κυπριακών Παραδοσιακών Προϊόντων στην Πάφο Το Κέντρο Προβολής και Προώθησης παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Πάφου και τα χωριά της Επαρχίας Πάφου διοργανώνουν την 1η έκθεση κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων που διοργανώνεται στην Πάφο με τίτλο «Είμαι παραδοσιακό….αγόρασε με».

Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, ο Λοϊζος Παναγιώτου, εκπρόσωπος του Κέντρου Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων ανέφερε πως η καινοτομική προσπάθεια του Κέντρου Προβολής και Προώθησης των τοπικών προϊόντων των κοινοτήτων και γενικότερα των περιοχών σε εκθεσιακό χώρο έχουν στόχο να βοηθήσουν στην προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων των κοινοτήτων , συνεχίζοντας τα μονοπάτια της παράδοσης.

Στόχος είναι επίσης να βοηθηθούν οι παραγωγοί των κοινοτήτων να ανοίξουν νέες αγορές για διάθεση των προϊόντων τους εντός και εκτός Κύπρου, και να συμβάλουν στην έντυπη ραδιοφωνική και τηλεοπτική προβολή των κοινοτήτων και των προϊόντων τους σε ευρύτερο κοινό.

Ο καθηγητής , Διομήδης Μαρκουλής, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου είπε πως το Πανεπιστήμιο θα στηρίξει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται για την διατήρηση και την μεταβίβαση – όπως είπε- της παράδοσης μας, στις νέες γενιές.

Ο Γιώργος Σαββίδης εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου που στηρίζει επίσης την εκδήλωση είπε ότι η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, στηρίζει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή που ανέλαβε το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων γιατί «θέλουμε η ύπαιθρος μας , τα χωριά μας, να παραμείνουν ζωντανά».

Ο Κυριάκος Παπαλαζάρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου ανέφερε πως η Ένωση Κοινοτήτων Πάφου χαιρετίζει προσπάθειες οι οποίες έχουν σκοπό την καταγραφή και προώθηση Κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Ως Ένωση Κοινοτήτων, είπε καταλήγοντας «θεωρούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές και ουσιαστικές γιατί στηρίζουν την ύπαιθρο και προωθούν την οικονομία και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής της υπαίθρου και των κατοίκων της».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14- 15 Σεπτεμβρίου του 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καμαντέρενα» θα παρουσιαστούν διάφορα παραδοσιακά χορευτικά, θεατρικά μουσικά σχήματα και άλλες εκδηλώσεις από τις κοινότητες που θα συμμετέχουν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει το Σάββατο, στις 16:00, ο Υπουργός Γεωργίας , Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ