Κρατική αναλγησία

Εξελίξεις σημειώνονται στο θέμα της στελέχωσης του νηπιαγωγείου της Γιολους με σχολικούς βοηθούς ενόψει του γεγονότος ότι κατά την φετινή σχολική χρονιά θα φοιτούν στο σχολείο 3 παιδιά με κινητικά προβλήματα που χρειάζονται στήριξη.

Η διεύθυνση δημοτικής εκπαίδευσης με επιστολή της προς την σχολική εφορεία της κοινότητας πληροφορεί ότι αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση των αναγκών κάθε παιδιού με στόχο την παροχή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ή άλλης στήριξης για ικανοποίηση των αναγκών του είναι η επαρχιακή επιτροπή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και της σχολικής εφορείας Γιολους Ευγένιος Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται ειδικός για να πιστοποιήσει ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζονται βοήθεια και για να περπατήσουν και για να σιτιστούν και για να συμμετάσχουν γενικότερα στις όποιες δραστηριότητες του σχολείου.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί γίνεται αυτός ο διαχωρισμός από την στιγμή που και τα τρία παιδιά βρίσκονται στην ίδια περίπου κατάσταση.

Γιατί το ένα χρειάζεται σχολική βοηθό και τα άλλα δυο που είναι δίδυμα δεν χρειάζονται, αναρωτήθηκε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ