Αντιδρά ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ στη μη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Γεροσκήπου τη χειμερινή περίοδο

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο σύνδεσμος ξενοδόχων Πάφου την ενέργεια του Δήμου Γεροσκήπου να προχωρήσει για δεύτερη χρονιά φέτος στο κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου κατά την χειμερινή περίοδο, επεκτείνοντας μάλιστα το χρονικό διάστημα από τέσσερεις σε πέντε μήνες.

Το γεγονός ότι για πέντε μήνες το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό αφού κατά την περίοδο αυτή παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο από λάτρεις των σπορ αλλά και από αθλητικές ομάδες ξένων χωρών που συνδυάζουν τις προπονήσεις τους με τις διακοπές.

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ Θέμης Φιλιππίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, εξέφρασε τη λύπη του για την ενέργεια αυτή που πλήττει, όπως είπε, ανεπανόρθωτα τον κολυμβητικό τουρισμό, και μαζί όλες εκείνες τις προσπάθειες των αρμοδίων φορέων του τουρισμού για διεύρυνση του ντόπιου τουριστικού προϊόντος.

«Μετά από πολλές προσπάθειες» είπε ο κ. Φιλιππίδης, «καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αναπτύξουμε στην Πάφο τον κολυμβητικό τουρισμό προσφέροντας ελκυστικά πακέτα και υπηρεσίες για την εναλλακτική αυτή μορφή του τουρισμού. Το αποτέλεσμα ήταν για μας ικανοποιητικό αφού κατά την χειμερινή περίοδο μας επισκέφθηκαν έξι χιλιάδες κολυμβητές. Αυτή τη στιγμή ανατρέπονται τα πάντα και χάνεται μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για την χειμερινή περίοδο.Και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σήμερα που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η κυβέρνηση, ο ΚΟΤ, οι επιχειρηματίες καταβάλλουμε προσπάθειες για αξιοποίηση της χειμερινής περιόδου».

Ο Δήμος Γεροσκήπου πήρε την απόφαση, μετά την άρνηση του ΚΟΑ να συνεχίσει την επιχορήγηση προς τον Δήμο Γεροσκήπου για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης του κολυμβητηρίου.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάφου κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να κάνουν δεύτερες σκέψεις ώστε το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στον Δήμο Γεροσκήπου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων αθλητών.

Η Πάφος, κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης είναι σε θέση να προσελκύσει λάτρεις των σπορ και ιδιαίτερα ομάδες ξένων χώρων οι οποίες έχουν την δυνατότητα και να προπονηθούν αλλά και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της Πάφου, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ζεστή φιλοξενία και τις μαγευτικές παραλίες.