Θέλει συνεργασία με όλους

Ο δήμος Πάφου θα επιδιώξει την μεγίστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με τους επιχειρηματίες της πόλης για την προστασία και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών και ιστορικών στοιχείων της πόλης δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σχολιάζοντας το θέμα της κατεδάφισης της οικίας Ιακωβιδη.

Ο ίδιος όπως είπε μελετά πολύ προσεκτικά τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης σημειώνοντας ότι υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να εξεταστούν.

Τα πράγματα όμως δεν μπορεί να οδηγούνται στα άκρα και να υπάρχει αντιπαράθεση με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης από τον οποίο ζητείται να αναλάβει ρίσκα και να προβεί σε επενδύσεις για να αρχίσει η ανάπτυξη και η πρόοδος.

Όταν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση μπορεί να συνυπάρξει η ανάπτυξη και η διατήρηση της ιστορίας και της παράδοσης της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το ενδεχόμενο ο δήμος να πρωτοστατήσει στην προστασία της Παφιτικης ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τα νεοκλασικά κτίρια που αποτελούν ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης της Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ